Zelf een NFT maken, hoe doe je het?

Een NFT staat voor een non-fungible token. Dit betekent in het kort een niet makkelijk vervangbare munt. Er is er maar één van. Klinkt interessant tocht? In deze blog lees je meer over het maken van je eigen NFT. 

In korte tijd is de NFT steeds meer gegroeid. De naamsbekendheid kwam vooral nadat er verschillende sportclubs kwamen die NFT’s lieten maken om hun supporters ook een bijdrage te laten geven in de club. Het verschil tussen een NFT en een Bitcoin is dat een coin als Bitcoin fungible is. Dit betekent dat wanneer je hem verkoopt en later weer koopt je wel weer Bitcoin in bezit hebt, maar de kans is nihil dat dit dezelfde Bitcoin is als je de week ervoor verkocht. Bij NFT is dit anders. Er is er maar één van, dit is een unieke coin. 

Waar kan je NFT op handelen? 

Omdat ze zo enorm populair zijn geworden vooral de fan tokens is het tijd om uit te leggen hoe jij jouw eigen NFT kan maken. De meeste van de tokens worden gemaakt via het netwerk van Ethereum. Dit is omdat deze bekend staat als zeer betrouwbaar en gebruiksvriendelijk voor iedereen. Je kan ook handelen en je token maken via andere kanalen. FLOW en WAX zijn voorbeelden waar je een token kan maken. TRX, EOS, DOT en ATOM zijn platforms waar jij jouw token op kan verhandelen. Maar wij richten ons op Ethereum. Wil je nog meer weten over NFT’s en het handelen, kijk op www.nft.nl 

Jouw NFT op de markt 

Nu is het tijd om een eigen kunstwerk te creëren. Dit kan een JPG-, GIF-, of bijvoorbeeld een MP3-bestand zijn. Vervolgens moet je hem gaan lanceren die kan via verschillende platforms. Wanneer je dit hebt gedaan kan je hem toevoegen aan je wallet. Bedenk als laatste iets waarom mensen jouw NFT gaan kopen. Dit kan zijn omdat je korting krijgt op producten of je krijgt een inzicht in jouw leven. We zien dat bijvoorbeeld bands tokens inzetten om meer extra’s te geven bij hun nieuwe album. Voetbalclubs geven eigenaren van tokens de mogelijkheid om mee te beslissen over bepaalde zaken zoals een nieuw voetbalshirt. 

Miljoenen winst maken met een JPEG-bestand? Bekijk deze video.

Ben jij niet bekend of heb jij geen groot bedrijf, dan kan je alsnog een NFT maken en deze verhandelen. Wees slim en probeer hem te koppelen aan een doel. Dit kan een goeddoel zijn waarvoor je bezig gaat of misschien wil je eigenaren kortingen geven op producten. Verzin iets dat past bij jouw bedrijf. 

Total
0
Shares
Previous Article

Waarom jij als verkoper aanwezig moet zijn op marketplaces

Next Article

Printkosten besparen? Zo pak je het aan

Related Posts