Printkosten besparen? Zo pak je het aan

Printen is geen goedkope hobby. Papier wordt steeds duurder, inktpatronen zijn prijzig en het aanschaffen van een printer kan ook flink wat duiten kosten. Reden genoeg om eens te kunnen kijken waar we printkosten kunnen besparen. We vertellen het jou in deze blog! 

Geld besparen is waar we blij van worden, maar er is nog meer. Want door te besparen op de printkosten en de inktcartridges doe je ook het milieu een vriendendienst. Beter voor je portemonnee is dus ook nog eens duurzamer!

Tip 1: stel je printer standaard in op zwart- of grijstinten

Je kan je printer standaard instellen op zwart-wit. Op deze manier gaat jouw printer niet direct beginnen met printen in kleur. Als je het niet standaard instelt is de kans groot dat je printer al begint te printen voordat je door hebt dat de instellingen niet goed staan. Of andere gebruikers maakt het minder uit en printen direct in kleur. 

Tip 2: gebruik een lettertype dat minder inkt verbruikt 

In Word kan je jouw lettertypes aanpassen. Een lettertype dat dikker is of groter zorgt ervoor dat er ook meer inkt gebruikt moet worden. Daarom is het slim om te kiezen voor een lettertype dat minder inkt gebruikt. Een eco-lettertype, noemen we dat. Download bijvoorbeeld ecofont Vera Sans. 

Tip 3: print geen afbeeldingen 

Tekst printen kost minder inkt dan complete afbeeldingen. Terwijl juist deze afbeeldingen zo kostbaar zijn. Zorg er daarom voor, als je bijvoorbeeld een webpagina wilt uitprinten, dat je niet alle plaatjes mee print. Dit gebeurt bijvoorbeeld ook regelmatig als je een recept wilt uitprinten, kaartjes voor de film of een routebeschrijving. Plaatjes kan je vaak verwijderen met de hand of gebruik de website: www.printfriendly.com. Deze webpagina haalt alle plaatjes uit jouw printjes. 

Tip 4: print dubbelzijdig 

Papier wordt steeds kostbaarder en schaarser. Zorg er daarom allereerst voor dat je niet onnodig print. Maar anderzijds is het ook belangrijk dat als je moet printen je kiest voor dubbelzijdig. Op deze manier heb je minder papier nodig. Heb je nog per ongeluk enkelzijdig geprint? Dan kan je deze oude printjes ook op z’n kop weer in de printer doen. Op deze manier kan je de andere zijde nog een keer gebruiken als je een kladprintje moet maken. 

Tip 5: print in slaapstand of uit

Een printer is, net zoals bijvoorbeeld je computer of je televisie, een apparaat. Het is daarom goed om je printer als je ‘m niet gebruikt in slaapstand te zetten. Vaak kan je dit ook automatisch instellen. Bijvoorbeeld na elke printactie. Als je niet zo vaak print is het verstandiger om de printer helemaal uit te zetten en alleen op te starten als je gaat printen. 

Zoals je kunt lezen zijn er verschillende dagelijkse dingen die je kan doen om op printkosten te besparen. Wat verder ook nog belangrijk is, is dat je niet direct je cartridges vervangt als het apparaat aangeeft dat de inkt op is. Vaak kun je doorgaan tot er geen inkt meer op papier verschijnt. Lever je cartridges in, zodat bedrijven er betaalbare cartridges van het huismerk van kunnen maken. Die jij vervolgens weer in je printer kan stoppen! 

Total
0
Shares
Previous Article

Zelf een NFT maken, hoe doe je het?

Next Article

Wat is Ethereum 2.0 en wat gaat er veranderen?

Related Posts