Als jij voor jezelf begint dan is het belangrijk dat je een zakelijke rekening opent. Een zakelijke rekening is niet alleen voor sommige bedrijven verplicht, het zorgt er ook voor dat prive en zakelijk beter gescheiden blijft. En daarnaast staat het simpelweg een stuk professioneler. In deze blog vertellen we jou alles over een zakelijke rekening en hoe je de beste zakelijke rekening voor jouw onderneming bepaald. Lees je mee?
Als je een zakelijke rekening opent dan is het goed voordat je vooraf even let op een aantal belangrijke zaken. Zo kan het voor jouw belangrijk zijn dat je een zo goedkoop mogelijke zakelijke rekening opent. Of wil je een zakelijke rekening die je kunt koppelen aan jouw boekhoudsysteem. Daarom is het goed om een aantal zaken even op een rijtje te hebben.
Wil je weten wat beste zakelijke rekeningen van dit moment zijn? Neem dan een kijkje op de website van zzpdaily.
Wat is je verwachting van het eerste jaar?
Als je begint met ondernemen dan is het natuurlijk lastig om een bepaalde verwachting te hebben voor het eerste jaar. Maar het toch goed om een aantal zaken voor jezelf helder te hebben. Denk bijvoorbeeld aan het aantal transacties dat je gaat verwachten in het eerste jaar. Wil werken met automatische incasso’s en hoe zit het met eventuele verzekeringen die je moet afnemen. Deze zaken zijn belangrijk om vooraf voor jezelf helder te hebben, op die manier kun je goed voor jezelf bepalen waar een zakelijke rekening aan moet voldoen.
Ook is het goed om te letten op de mogelijkheden om eventueel een verzekering af te nemen bij de bank. Dit kan soms interessant zijn qua betalingen en kosten. Ook is het goed om te letten op bijvoorbeeld de mogelijkheid om de eerste twee jaar van je onderneming voor een starterstarief een zakelijke rekening te openen.
Zakelijke rekening en je boekhouding
Er zijn boekhoudsystemen online, zoals Moneybird, waar je makkelijk jouw boekhouding kunt regelen. Je boekhouding is een belangrijk onderdeel van je onderneming. Het zorgt er tenslotte voor dat je geen problemen krijgt met de Belastingdienst. En daarbij wil je ook naar je klanten of afnemers direct een professionele houding aannnemen. Houd er rekening mee dat niet alle banken een koppeling kunnen maken met een boekhoudsysteem. Bijvoorbeeld bij SNS en bij bij ASN Bank. Bij andere banken is dit wel mogelijk, zoals bij Knab of bij Bunq.
Wil je rood kunnen staan?
Bij sommige zakelijke rekeningen is rood staan niet mogelijk, denk bijvoorbeeld aan ABN Amro. Maar ook bij Bunq is dit het geval. In andere gevallen is rood staan heel duur, zoals bij voorbeeld bij Triodos of bij SNS. Rood staan op je zakelijke rekening is nooit een goed idee, maar denk je dat je het nodig gaat hebben in de toekomst dan is het goed om hier dus rekening mee te houden. In sommige gevallen is het niet mogelijk en is het wel mogelijk dan is de rente erg hoog.