Ben je ondernemer? Begin alvast aan je voorbereidingen voor kerst

Als ondernemer weet je hoe belangrijk het is om vooruit te plannen. Hoewel je in de zomer misschien nog niet bezig bent met de kerst, is het wel belangrijk om nu alvast stil te staan bij een aantal zaken. Op die manier hoef je je hier geen zorgen om te maken wanneer de drukke periode aanbreekt. In dit artikel delen we een aantal voorbereidingen die je nu alvast kunt treffen.
 

Denk nu alvast na over de voorraad

Een voorraadplanning is heel erg belangrijk. Op het moment dat je van plan bent om producten of diensten te verkopen die gerelateerd zijn aan de feestdagen, is het wijs om er nu alvast over na te denken. Mensen en hun koopgedrag zijn niet altijd even voorspelbaar. Toch is het belangrijk dat je nu alvast probeert in te schatten wat de vraag zal zijn, dit kun je het beste doen door een vraaganalyse uit te voeren. Aan de hand van de geschatte vraag, kun je het aanbod bepalen. Dit betekent niet dat je met hoge temperaturen kerstspullen moet inslaan. Toch is het beter om het (ruim) van tevoren te bestellen. Je wil immers voorkomen dat je dit jaar geen kerstproducten kunt verkopen door de lange levertijd.

 

Website en decoratie

Op het moment dat je online-marketingactiviteiten doet, is het belangrijk dat je je op tijd voorbereid op de kerst. In deze periode kun je namelijk veel (extra) sales maken. Als jij een webshop hebt, is het slim om al ruim van tevoren te beginnen met kerst gerelateerde marketingactiviteiten. Bedenk nu alvast welke acties je wilt voeren met kerst. Als je dit al weet, kun je alvast aan de slag met je advertenties. Zoek bijvoorbeeld naar websites die zich richten op de feestdagen en kijk of je daarop kunt adverteren. Op die manier inspireer je mensen – die tóch al bezig zijn met de voorbereidingen van hun feestdagen – om hun cadeautjes bij jou aan te schaffen. Je kunt je Googleadvertenties zelfs al maken, zodat je dat niet meer hoeft te doen wanneer het druk wordt.

 

Koop alvast relatiegeschenken

Relatiegeschenken zijn essentieel voor ondernemers. Ze maken het mogelijk om de relatie met zakelijke partners, klanten en personeel te onderhouden en verbeteren. Veel ondernemers kiezen voor relatiegeschenken kerst. Dit is namelijk de periode waarin samenzijn, liefde en familie centraal staan. Het is tof om je zakelijke partner te laten te laten weten dat je de samenwerking waardeert. Als je hier nu alvast over nadenkt, ontneem je jezelf wat druk rond de kerst. Dat is immers één van de drukste periodes van het jaar. Als je ervoor kiest om een gepersonaliseerd item toe te voegen aan je kerstcadeau, kun je dit het beste ruim op tijd bestellen in verband met de lange levertijd in de kerstperiode. Bestel je bijvoorbeeld kerstballen met logo? Doe dat dan nu alvast om te voorkomen dat het niet op tijd binnenkomt.

 

Personeelsplanning

Personeel is ontzettend belangrijk voor iedere organisatie. Juist daarom moet je al op tijd nadenken over de personeelsplanning in de decembermaand. Maak ruim van tevoren keuzes. Sluit je met kerst of heb je écht geen andere keuze en ben je genoodzaakt om – een paar uur – de deuren te openen? Zorg dat je personeel op tijd hun gewenste verlofdagen doorgeven, zodat je een goede en eerlijke planning kunt maken. Op deze manier kun je ook ruim op tijd inschatten of je voldoende personeel hebt voor deze drukke periode.

Total
0
Shares
Previous Article

Verzeker je voertuig: dit moet je weten

Next Article

Financial lease voor ZZP'ers: bereken je kansen op succes

Related Posts