De 5 beste tips om een echte geldwolf te worden

Het woord ‘geldwolf’ draagt een soort van negatieve lading met zich mee. Critici geven aan dat geld niet gelukkig maakt. Of dat mensen met geld gierig zijn. Hier kan zeker over gediscussieerd worden. Wat tegelijkertijd wel een feit is, is dat geld het leven toch wel heel makkelijk maakt.

Wil je ook van een makkelijker leven genieten? Dan is het verstandig om onderstaande tips eens te bekijken. Met deze tips kun je mogelijk ook een geldwolf worden. In de positieve zin van het woord uiteraard.

Tip 1: kijk kritisch naar je eigendommen

Het kan nooit kwaad om eens kritisch naar je eigendommen te kijken. Heb je op dit moment bijvoorbeeld veel goudbaar? Je goudbaar verkopen is op dit moment erg interessant en lucratief. Met alle dank aan de hoge goudprijs.

Of heb je een prachtige verzameling, bijvoorbeeld van horloges? Dan kan dit het uitgelezen moment zijn om je horloge te verkopen. Een gouden horloge verkopen levert je een aanzienlijk bedrag op. Dit bedrag kun je vervolgens investeren. Of je kunt dit bedrag wellicht als startkapitaal voor je nieuwe onderneming gebruiken.

Tip 2: voorkom impulsaankopen

Weet je wat de meeste rijke mensen met elkaar gemeen hebben? Dat ze soort van gierig zijn. Ze zijn zeker bereid om geld aan kwalitatieve producten uit te geven, maar idealiter geven ze geen geld aan impulsaankopen uit. Als je een geldwolf wilt worden, is dit dan ook hetgeen dat je moet doen. Voorkom- en vermijd impulsaankopen zoveel als mogelijk. Deze aankopen maken je niet gelukkig, maar kosten je wel een hoop geld.

Tip 3: zet een side hustle op

Het is anno 2024 ook interessant om een side hustle op te zetten. Via het internet kun je op tal van manieren extra geld verdienen. Naast je baan in loondienst dus.

Het opzetten van een side hustle hoeft ook niet lastig te zijn. Ga op zoek naar iets waar je een echte passie voor hebt. Doe vervolgens veel kennis op en durf gewoon aan de slag te gaan. Stel je dit voortdurend uit? Dan ga je nooit een succesvolle side hustle opzetten. Kom dus gewoon in actie!
 

Tip 4: investeer je geld

Doe je op dit moment niks met het geld op je spaarrekening? Dan ontvang je hier waarschijnlijk wat rente over, maximaal 1,7%. Dit rendement kan echter veel hoger uitpakken, indien je je geld gaat investeren.

Hier heb je meerdere manieren voor. Je kunt bijvoorbeeld je spaargeld naar een buitenlandse bank verplaatsen. Dan krijg je plots tot wel 4% rente! Of je kunt je spaargeld in bijvoorbeeld aandelen of financiële producten beleggen.

Tip 5: zorg voor een financiële buffer

Deze tip sluit aan op de bovenstaande tip. Beleggen kan erg interessant zijn, maar je kunt ook je geld gedeeltelijk of volledig kwijtraken. Beleg daarom alleen met geld dat je echt kunt missen. Zorg bovendien voor een financiële buffer.

Zet hiervoor je maandlasten eens op een rijtje. Doe deze maandlasten vervolgens maal 6; dat is de hoogte van de buffer die je nodig hebt.

Total
0
Shares
Previous Article

Checklist: hoe volg je de actuele goudprijs en zilverprijs in 5 stappen

Next Article

5 basistips voor iedere ondernemer

Related Posts