Heb jij een juridisch probleem? Wat nu?

Je hoopt dat je er nooit mee te maken krijgt, maar het leven loopt helaas vaak anders dan jij had gehoopt. Je kunt zomaar in een juridisch conflict terechtkomen waarbij de tegenpartij en jij er niet meer zonder vervolgstappen uitkomen. Als het niet lukt om samen tot een oplossing te komen, kun je altijd een beroep doen op een jurist. Sterker nog, dit is in veel gevallen de beste oplossing. Je kunt namelijk een beroep doen op de rechten die je hebt zodat het niet uitmondt in een welles-nietes-spelletje. De vraag is alleen, waar vind je iemand die je van juridisch advies en rechtshulp kan voorzien? Ook niet onbelangrijk; hoe zorg je dat de kosten van deze dienstverlening binnen de perken blijven? Wij hebben het antwoord voor je, sterker nog: wij hebben zelfs twee antwoorden voor je. We zullen ze een voor een voor je uitwerken.

Rechtshulp wanneer jij het nodig hebt

Wanneer je niet meer kosten wilt maken dan je van tevoren hebt afgesproken, is rechtshulp on demand alles wat je nodig hebt. Dit is een eenmalige dienstverlening van een jurist die je voor een vast bedrag kunt afnemen. Om hier gebruik van te maken, kun je naar de site van Univé gaan. Hier vind je een vragenlijst over het probleem waar je een jurist voor wilt inschakelen. Op basis van deze vragen wordt de juiste specialist gezocht en is die eenmaal gevonden, dan krijg je een offerte te zien. Dit is het bedrag dat je moet betalen, niet meer en niet minder. Je weet dus precies waar je aan toe bent. Niet alleen omdat je weet wie je gaat helpen, maar vooral ook omdat je weet wat je hiervoor moet betalen. Vul de vragen daarom ook altijd goed in zodat er een goede match gemaakt kan worden.

Hoe gaat de jurist te werk?

Als je een jurist op jouw zaak zet, zal deze kijken naar wat het geschil precies is. Is het probleem eenmaal duidelijk in beeld gebracht, dan zal de jurist kijken naar de wettelijke kaders waarbinnen dit probleem zich afspeelt. Hierdoor voorkom je dat je probleem, en met name de oplossing ervan onderhavig wordt aan de emoties van beide betrokken partijen. De jurist kijkt dus heel strikt naar wat wiens rechten en plichten zijn. Vaak kan een probleem daarmee opgelost worden. De jurist zal ook kunnen helpen bij bijvoorbeeld het opstellen van een brief aan de tegenpartij. Zo zorg je ervoor dat jouw probleem op de juiste manier aangevlogen wordt waardoor het hopelijk snel opgelost kan worden.

Wil je altijd een jurist kunnen inschakelen?

Wanneer je eenmaal ervaren hebt wat een jurist voor je kan betekenen, is de kans groot dat je dit vaker wilt benutten. Je kunt in dat geval kiezen om een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten. Met deze verzekering staat er altijd een deskundige voor je klaar om een contract door te nemen, om je bij te staan bij een juridisch conflict of om jouw rechten te controleren. Kijk op de site van jouw verzekeraar om jouw polis vandaag nog af te sluiten.

Total
0
Shares
Previous Article

Gesprekken voeren 101: vier tips!

Next Article

Sri Lanka; waar moet je zijn in het zuiden en westen?

Related Posts