Sri Lanka; waar moet je zijn in het zuiden en westen?

Een eiland waar je je ogen uitkijkt vanaf het moment dat je op het vliegveld aankomt… de tuktuk’s vliegen je om de oren, het is een drukte van jewelste, en is het nou echt de bedoeling dat je in één van die als-gekken-rijdende bussen stapt? Hoewel het allemaal ontzettend spannend is en vast en zeker ook een beetje wennen, is één ding zo klaar als boter; het eiland gaat jouw hart stelen en binnen een aantal dagen voel je je meer dan thuis. Waarom? Omdat de Sri Lankaanse bevolking ontzettend vriendelijk is, de natuur prachtig en de cultuur om over naar huis te schrijven!  

Wil jij graag weten welke steden je echt niet kan overslaan in het westen en zuiden van Sri Lanka? Lees dan snel met ons mee! 

Tip; ga je naar Sri Lanka op vakantie? Check dan van tevoren goed jouw vaccinaties, reisdocumenten en vergeet geen creditcard aanvraag te doen. Wil je daar meer info over? Kijk dan eens op icscards.nl

West-Sri Lanka; vliegveld en overnachten

Wanneer je naar Sri Lanka vliegt kom je aan op het vliegveld in Colombo; dit vliegveld bevindt zich op het westen van het eiland. Colombo is de hoofdstad van Sri Lanka en daarmee is ook veel gezegd; het is een grote stad met veel hoogbouw en weinig culturele bezienswaardigheden. Daarom kiest een groot deel ervoor om de eerste nacht op het eiland te overnachten in Negombo; op een halfuurtje rijden (met de tuktuk) ben je er zo; een overzichtelijk dorpje waar je een kleine tour kan doen! 

Van west naar zuid

Na jouw overnachting in Negombo (meestal vindt men één nacht wel genoeg) is het tijd om de volgende plekken te ontdekken! Via Colombo (weer iets naar het zuiden), kan je richting Galle vertrekken. Galle is een schattige plaats in de ‘’hoek’’ van het eiland; leuk, want Galle heeft nog veel Hollandse sferen die je duidelijk terugziet. Andere trekpleisters op het zuiden van Sri Lanka zijn Weligama, Mirissa en Hiriketiya; stuk voor stuk parels die je zeker niet mag overslaan! 

De afstanden op Sri Lanka zijn redelijk te overzien; zo rijd je van Galle naar Weligama in een klein uurtje, van Weligama naar Mirissa in twintig minuutjes, en ben je van MIrissa in Hiriketiya in twee uurtjes. Wil je daarna de doorsteek naar het oosten maken, bijvoorbeeld door naar Arugam Bay te gaan, kan je rekenen op een lange reisdag van acht uur (maar ook dat is het meer dan waard!) 

 

Total
0
Shares
Previous Article

Heb jij een juridisch probleem? Wat nu?

Next Article

4 tips om sparen leuk te houden

Related Posts