Waar wordt MSM poeder voor gebruikt?

Methylsulfonylmethaan (MSM) is een zwavelhoudende verbinding die voorkomt in planten, dieren en mensen. Het kan tevens in een laboratorium worden gemaakt tot een voedingssupplement, dat veel wordt gebruikt in de alternatieve geneeskunde.

MSM poeder wordt vaak gebruikt door mensen die op zoek zijn naar een natuurlijke manier om gewrichtspijn te verlichten, ontstekingen te verminderen en de immuniteit te verhogen. Daarnaast ondersteunt onderzoek het gebruik ervan bij de behandeling van een aantal aandoeningen, van artritis tot rosacea.

Wat zegt onderzoek over MSM poeder? We duiken in een paar interessante stellingen.

1. MSM kan mogelijk gewrichtspijn verminderen

Een van de populairste toepassingen van MSM poeder is het verminderen van gewrichts- of spierpijn. Het is aangetoond dat mensen met gewrichtsdegeneratie er baat bij hebben, een veel voorkomende oorzaak van pijn in de knieën, rug, handen en heupen.

Studies hebben aangetoond dat MSM ontstekingen in je lichaam aanzienlijk vermindert. Het remt ook de afbraak van kraakbeen, een flexibel weefsel dat de uiteinden van je botten in gewrichten beschermt.

2. MSM heeft mogelijk ontstekingsremmende effecten

De ontstekingsremmende eigenschappen van MSM zijn goed gedocumenteerd door wetenschappelijk onderzoek. Er wordt aangenomen dat MSM NF-kB remt, een eiwitcomplex dat betrokken is bij ontstekingsreacties in je lichaam.

Het vermindert ook de productie van cytokines zoals tumor necrose factor alfa (TNF-?) en interleukine 6 (IL-6), signaaleiwitten die verband houden met systemische ontstekingen.

Daarnaast kan MSM het niveau van glutathion verhogen, een krachtige antioxidant die door je lichaam wordt aangemaakt.

3. MSM kan mogelijk herstel na spierschade versnellen

Tijdens uitputtende inspanning ontstaat spierschade en neemt de oxidatieve stress toe. Hierdoor ervaren sporters spierpijn en pijn, wat atletische prestaties en training kan belemmeren.

MSM kan het spierherstel na intensieve inspanning op natuurlijke wijze versnellen door ontstekingen en oxidatieve stress te verminderen. Het kan daarnaast ook gunstig zijn voor het verminderen van pijn na langdurige inspanning.

4. MSM helpt mogelijk ook bij artritissymptomen

Artritis is een veel voorkomende ontstekingsaandoening die pijn, stijfheid en een verminderd bewegingsbereik in je gewrichten veroorzaakt. Omdat MSM krachtige ontstekingsremmende eigenschappen heeft, wordt het vaak gebruikt als natuurlijk alternatief voor medicijnen om artritisgerelateerde symptomen te verbeteren.

5. MSM poeder kan mogelijk allergiesymptomen verlichten

Allergische rhinitis is een allergische reactie die symptomen veroorzaakt als tranende ogen, niezen, jeuk, een loopneus en verstopte neus. Veel voorkomende veroorzakers van allergische rhinitis zijn huidschilfers van dieren, pollen en schimmels.

Na blootstelling aan een allergeen komen er veel ontstekingsstoffen vrij, zoals prostaglandinen en cytokinen, wat leidt tot onaangename symptomen. Studies hebben aangetoond dat MSM effectief kan zijn bij het verminderen van symptomen van allergische rhinitis.

Conclusie

MSM poeder is een populair supplement met veel verschillende toepassingen. Onderzoek toont aan dat het mogelijk kan helpen bij het verminderen van gewrichtspijn, het verlagen van ontstekingen, het verbeteren van de gezondheid van de huid, het verminderen van allergiesymptomen en het versnellen van herstel na het sporten.

Daarnaast zijn er aanwijzingen dat MSM poeder het immuunsysteem kan versterken. MSM lijkt veilig te zijn en onderzoeken melden slechts minimale bijwerkingen.

Total
0
Shares
Previous Article

3 tips om geld te besparen

Next Article

Boost je weerstand zonder gedoe en dure aankopen

Related Posts