Wat houdt factoring voor zzp’ers in?

persons pointing at the numbers on the invoice
Photo by Kindel Media on Pexels.com

Heb jij een eigen bedrijf en vind jij het ook altijd vervelend om lang te moeten wachten tot jouw facturen worden betaald? Dan is factoring misschien wel iets voor jou. Door jouw factuur te geven aan een factoringsmaatschappij krijg jij het geld zo snel mogelijk op jouw rekening gestort. Op die manier is het niet meer nodig om afhankelijk te zijn van de betalingstermijn. Factoring is dus een ander soort financiering voor ZZP’ers. Mensen moeten vaak voor een lange tijd wachten voordat zij hun geld binnen krijgen. Dit is onhandig en mensen kunnen daardoor niet altijd direct door met vernieuwen en ondernemen. Door factoring heb jij je geld direct binnen waardoor jij je weer kunt focussen op het werk.

Hoe werkt factoring zzp?

Bij iedere factoringsmaatschappij werkt de factoring weer net wat anders. Bij veel maatschappijen kun je voor factoring zzp zelf wanneer en hoeveel jij jouw facturen verkoopt. Maar hoe werkt dit nou eigenlijk? Dat is gelukkig niet zo heel erg ingewikkeld. Bij de meeste maatschappijen kun je jouw factuur makkelijk insturen via de website. Zij controleren het factuur eerst. Is alles hiermee goed en zijn er geen problemen met dit factuur? Dan krijg jij je geld zo snel mogelijk op je bankrekening gestort. Later geef jij een deel van je verdiende bedrag aan de maatschappij waarbij jij factoring hebt afgenomen.

Nooit meer hoeven wachten op je geld

Voor veel mensen is het erg vervelend als zij lang moeten wachten op hun geld. Zeker voor kleine en net beginnende bedrijven is dit soms erg lastig. Zij hebben meestal geen grote spaarpot waarmee zij maanden vooruit kunnen. Als jij zo een bedrijfje hebt en iedere keer lang moet wachten tot er geld gestort wordt, dan kan dit problemen opleveren. Om dit te voorkomen zijn er nu steeds meer factoring bedrijven. Zij betalen alvast het geld uit dat jij tegoed hebt van een ander en nemen een klein bedrijf hiervoor terug. Op die manier krijg jij direct je welverdiende geld op je bankrekening en is wachten niet meer van toepassing.

Kiezen wanneer jij facturen opstuurt

Een groot voordeel aan factoring is dat je nergens aan vast zit. Het is bij de meeste bedrijven niet nodig om iedere maand een bepaald aantal facturen op te sturen. Is het een keertje niet nodig? Dan sla je dus eenvoudig een maand over. Heb je de maand erna meerdere facturen die jij uitbetaald wilt krijgen? Dan is dit ook mogelijk en kun jij meerdere facturen opsturen. Dit maakt factoring voor veel mensen toegankelijk. Niet iedereen heeft immers iedere maand klanten die er lang over doen om hun facturen te betalen. Hierdoor zit je nergens aan vast en kun je op ieder moment facturen insturen. De kosten zijn ook altijd gelijk en betaal je niet meer als je een paar keer wat meer facturen instuurt. Bij grote facturen betaal je dan ook niet een hoger percentage aan de factoringsmaatschappij dan bij een kleiner factuur. Zo weet je zeker dat je niet onnodig veel extra geld hoeft te betalen.

Total
0
Shares
Previous Article
a pen on a notebook

Geld goed spenderen, dat doe je aan een Parker

Next Article

Wanneer wordt de volgende BTC gehalveerd en hoe zal dat de prijs beïnvloeden?

Related Posts