De kunst van het drukken op doppers

Er zijn een paar verschillende methoden voor het afdrukken van logo's op doppers. De technieken die beschikbaar zijn, zijn afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren, het materiaal en het type dopper.

Er zijn ruwweg drie verschillende soorten prints voor op maat gemaakte doppers:

• Zeefdruk

• Digitaal printen

• Lasergravure
 

Zeefdruk

Zeefdruk is een van de oudste manieren om logo's te plaatsen. Om het ontwerp te maken, wordt de inkt door een op maat gemaakt gaasscherm geleid. Waarbij voor elke kleur afzonderlijke lagen worden gemaakt. Elke laag wordt één voor één aangebracht om het logo te voltooien en een levendig en helder ontwerp te creëren.

Zeefdruk is vaak een van de meest kosteneffectieve methoden om logo's aan te brengen. Maar er zijn enkele nadelen. Per scherm kan er bijvoorbeeld maar één kleur gebruikt worden. Als er meerdere kleuren nodig zijn voor een logo, zullen er meerdere schermen gebruikt moeten worden. Hoe dan ook, het blijft een van de meest populaire methoden.
 

Digitaal printen

Voor full colour logo’s wordt het niet veel beter dan digitaal printen. Dit is een proces waarbij een digitale printer een logo aanbrengt met behulp van het 4 colour Proces of 4CP. Dat bestaat uit vier kleuren: cyaan, magenta, geel en zwart (kortweg CMYK). Dit proces is vergelijkbaar met het afdrukproces dat door de meeste inkjetprinters wordt gebruikt. Kijk verder bij https://www.greengiving.nl/.
 

Lasergravure

Lasergraveren is een geweldige manier om een elegant ogend logo op een waterfles te plaatsen, maar het werkt alleen op metalen waterflessen. De kleur van de gravure is ook beperkt tot de kleur van het materiaal.

Met lasergraveren wordt een permanent ontwerp geproduceerd door een deel van de bovenste lagen te verwijderen.
 

Tips voor ontwerp

Het creëren van de perfecte dopper als relatiegeschenk vereist wat voorbereiding vooraf, maar deze tips maken het je eenvoudiger. Tips voor dopper bedrukken:

• Houd je aan jouw merkkleuren

• Zoek een kleurenschema dat het beste bij jouw merk past, tussen de kleur van de dopper en het logo. Houd er echter rekening mee welke kleuren mogelijk niet goed worden weergegeven. Het gebruik van dezelfde blauwtint zal bijvoorbeeld waarschijnlijk geen geweldige resultaten opleveren.

 

Uitzoeken welke kleuren binnen jouw merk met elkaar kunnen worden gecombineerd, is de beste manier.
 

Kies de juiste logoplaatsing

Je wilt niet voor een logo gaan dat te groot is voor de door jou gekozen dopper. Anders kan het logo op een verkeerde manier opvallen. Het beste plaats je het logo in het midden, vanaf de dop en de onderkant.

Het is ook vermeldenswaard dat je meerdere logo's kunt plaatsen.
 

Kies jouw materialen verstandig

Misschien ben je dol op glazen doppers. Het is echter misschien niet het beste materiaal voor een buitenbeurs met meerdere weggeefacties. Glazen doppers zijn een betere keuze als onderdeel van een welkomstpakket voor medewerkers of als relatiegeschenk. Uitzoeken welk materiaal het beste bij uw behoeften past, maakt deel uit van het proces van het ontwerpen.

Total
0
Shares
Previous Article

Emigreren als expat – 8 Tips die je moet weten

Next Article

Wonen en werken in het buitenland: houd hier rekening mee

Related Posts