Gas, water en licht aanvragen: hoe pak je dat aan? 

Het lijkt zo vanzelfsprekend: water uit de kraan, gas voor warm water en elektriciteit voor het opladen van je spullen. Maar als je een nieuwe woning betrekt of gaat verhuizen naar een huurvertrek dan moet je dit wel aanvragen. Anders komt er niets uit de kraan. Hoe je dit kan voorkomen, vertellen we jou in deze blog! 

Gas water licht aanvragen? Allereerst is het goed om te vertellen dat je voor water altijd aangewezen bent bij met waterbedrijf bij jou in de gemeente. Je kan dus niet kiezen waar jij wilt betalen voor je water. Dat is bepaald door het waterbedrijf bij jou in de buurt. Maar als het op gas en elektriciteit aankomt hebt je wel iets te kiezen. 

Huurwoning versus koopwoning voor het aanvragen van gas, water en licht

In de basis is er geen verschil tussen het afsluiten van gas en elektriciteit wanneer je een huurwoning hebt of een koopwoning. Er zijn wel een paar uitzonderingen. Heb jij een huurwoning inclusief gas en licht? Dan hoef je niets meer te regelen. Voor een nieuwbouwwoning geldt dat het belangrijk is dat je op tijd je gas en elektriciteit regelt. Omdat er nog nooit eerder een bewoner met een contract op dat adres heeft gestaan.  

Gas, water en licht aanvragen: de goedkoopste 

Misschien de meest gestelde vraag is wel de vraag welk energiebedrijf het goedkoopste van gas en licht voorziet. Alleen het antwoord hierop zijn we je verschuldigd. Hoe komt dat? Allereerst is het lastig om te zeggen welk energiebedrijf op dit moment het goedkoopste is. Dat komt omdat de prijs voor energie, zoals gas en elektriciteit, niet vast staat. Vandaag is het ene bedrijf het goedkoopste en volgende maand weer een ander bedrijf. Het is dus afhankelijk van het moment. 

Maar ook jouw persoonlijke situatie. Want waar woon je? Met hoeveel mensen woon je? En hoeveel verwacht je te gaan verbruiken? Allemaal vragen die je gelukkig vandaag de dag online kunt stellen. Een objectieve vergelijker kan je hierdoor precies laten zien wat de goedkoopste optie voor jou is op dat moment. 

Stappenplan: hoe vraag je gas, water en licht aan? 

Nu we meer weten over het aanvragen van gas, water en licht lijkt het ons handig om je nog even te voorzien van een klein stappenplan. Zodat jij straks in jouw nieuwe woning niet in de kou en het donker hoeft te zitten. 

1.     Neem eerst contact op met het waterbedrijf 

Zoals we net al zeiden: water heb je niet voor het uitkiezen. Neem daarom contact op met het waterbedrijf als je jouw verhuisdatum weet.  

2.     Geef verhuisdatum door voor gas en stroom 

Als je jouw huidige contract meeneemt naar de nieuwe woning is het belangrijk dat je de verhuisdatum doorgeeft. Ook als je een nieuw contract afsluit is dit van groot belang. Zo voorkom je dat je voor de oude eigenaar zijn verbruik betaald. 

3.     Noteer de meterstanden

Op de dag van het verhuizen is het van groot belang dat je de meterstanden van het nieuwe huis noteert. De makelaar of de verhuurder kan dit nog even controleren. Vervolgens geef je de meterstanden door aan het energiebedrijf. Dit is de beginstand. 

Wil je overstappen? Bekijk dan deze video voor de beste tips.

Total
0
Shares
Previous Article

Wat moet je doen om geld te kunnen lenen?

Next Article

<strong>De economische situatie: hoe kan je jezelf beschermen?</strong>

Related Posts