Wat moet je doen om geld te kunnen lenen?

Soms zijn er situaties waarvoor je geld nodig hebt, maar wellicht meer dan je op een moment kan missen. Denk bijvoorbeeld eens aan mensen die een onderneming starten. Je hebt kapitaal nodig om te kunnen beginnen, en op den duur verwacht je dat alle investeringen zich uit zullen betalen zodat je dit kapitaal weer terugverdient. Heb je dit kapitaal echter niet wanneer je begint met ondernemen, dan kan het nog een hele uitdaging zijn om je droom te kunnen financieren. Gelukkig is geld lenen een optie. Echter komt er bij het aanvragen van een lening vaak wel een stuk meer kijken dan de aanvraag alleen. Waar moet je rekening mee houden als je een lening aanvragen gaat? Wij geven tips.

Het verzamelen van documenten

Wat voor documenten je precies nodig hebt voor het aanvragen van bijvoorbeeld een persoonlijke lening, verschilt per kredietverstrekker. Vaak heb je een bewijs van inkomen nodig, een kopie van je legitimatiebewijs en bankafschriften. Let er met de kopie van je identiteitsbewijs altijd op dat je hier iets overheen schrijft (bijvoorbeeld de datum) om identiteitsfraude te voorkomen.

In aanmerking komen voor een lening

Of je daadwerkelijk in aanmerking komt voor een lening, heeft met verschillende zaken te maken. Zo kijkt een kredietverstrekker bijvoorbeeld naar je leeftijd, je woonsituatie en je werksituatie. Op het moment dat er zekerheid bestaat over het feit dat je in de mogelijkheid bent je lening terug te kunnen betalen (bijvoorbeeld omdat je een vaste baan hebt met een goed salaris), zal je sneller in aanmerking komen voor de lening.

Wachttijd

Houd rekening met het feit dat je even kan duren voordat je duidelijkheid krijgt over je mogelijke lening en offerte hiervan. Sommige kredietverstrekkers reageren al binnen één werkdag, terwijl het bij anderen wat langer kan duren voordat je duidelijkheid hebt. Het is dus niet zo dat je gelijk na je aanvraag al weet wat je kunt verwachten.

Meerdere kredietverstrekkers benaderen

Het is verstandig om meerdere kredietverstrekkers te benaderen voor een offerte, omdat sommige verstrekkers onderling kunnen verschillen in wat ze bieden en wat hun voorwaarden zijn. Pas wanneer je verschillende offertes hebt ontvangen, kun je vergelijken en beslissen wat het beste bij jou past.

Total
0
Shares
Previous Article

Ben goed voorbereid wanneer je een auto koopt door een kentekencheck

Next Article

Gas, water en licht aanvragen: hoe pak je dat aan? 

Related Posts