5 tips om hoger te komen in Google 

Jij hebt je eigen bedrijf, en wil vindbaar zijn via Google en andere zoekmachines? Wij geven je 5 gouden tips. 

Misschien klinkt het allemaal als een ver van je bed show. Je hebt een website, en je hoopt dat je vindbaar bent online. Maar je komt er toch achter dat je onderaan komt en dat pas op pagina tien van Google. Dit kan komen doordat je niet genoeg blogs schrijft voor op jouw website of omdat je niet genoeg gelinkt wordt door andere websites. Er zijn een aantal dingen die jij zelf kan doen, maar je kan ook een SEO specialist inhuren. Wij vertellen er meer over in dit artikel. 

Gebruik interne linkbuilding 

Je hebt een website en je hebt verschillende blogs geschreven. Zo gaat het misschien over voeding en heb jij blogs geschreven over vegan producten. Probeer onder in je homepage of in je footer een overzicht te maken met de blog categorieën waarin je hebt geschreven. Denk aan: ‘vegan, non-vegan, lunches, ontbijten en meer. Dit zal je helpen om uiteindelijk beter vindbaar te worden. Heb je hier nu geen verstand van? Kijk dan eens op Roxtar.nl.

Wat zijn relevante vragen? 

Een reden dat jij niet goed vindbaar bent is omdat je vragen van potentiele klanten niet beantwoord. Heb jij een reisbureau en organiseer je trektochten in Bulgarije dan hebben mensen hier vragen over. Wat is een trektocht? Hoe ziet Bulgarije eruit? Wat voor natuur heb je in Bulgarije? Waarom moet ik mee met jouw reisbureau? Zorg ervoor dat je deze vragen zo uitgebreid mogelijk beantwoord, dit gaat helpen bij de vindbaarheid. 

Oude content updaten 

Vooral als jij een oude website hebt is het belangrijk om regelmatig je content weer up-to-date te maken. Dat betekent dat je gaat herschrijven of misschien nieuwe content gaat toevoegen aan een artikel. 

Een tool op je website 

Wanneer jij een blogpagina hebt kan je ook een tool toevoegen. Deze is gemaakt op basis van de bevindingen van Google. Deze tool geeft precies aan wat Google wel en niet leuk vindt. Zo kan jij de perfecte blog schrijven voor online zoekmachines.  

Overzicht 

Google en andere zoekmachines vinden het fijn wanneer jouw website overzichtelijk is. Je moet een goede inleiding hebben en alles moet helder gestructureerd zijn. Dit geldt ook voor de blogs die je schrijft. Werk met H1 en H2 en schrijf niet te lange alinea’s. Maak het leesbaar. 

Benieuwd hoe een groot bedrijf als NOS hun marketing en artikelen schrijft? Bekijk dit artikel.

Total
0
Shares
Previous Article

5 manieren om je bedrijf te laten groeien 

Next Article

Shoppen als belangrijk onderdeel van de economie

Related Posts