Hoe straal je klasse uit als ondernemer?

Vind je het belangrijk om als ondernemersklasse uit te stralen? Hoewel het deels afhankelijk is van de branche waarin je opereert, levert het je in algemene zin zeker een voordeel op. Je kunt zo zakelijker en betrouwbaarder overkomen. Of mensen kijken meer naar je op. Hoe je dit realiseert? We delen nuttige tips.

 

Professioneel zakelijk voorkomen

 

De indruk die je achterlaat speelt een belangrijke rol. Hierin kun je dat stukje klasse al laten zien! Let er onder andere op hoe je je kleedt. Kleed je passend bij je branche, en in ieder geval altijd netjes en verzorgd. Bij eerste kennismakingen of belangrijke vergaderingen kun je hier nog net wat beter je best doen. Hoe je het ook wendt of keert: er wordt altijd gelet op je outfits en looks. Deze kunnen dus maar beter aansluiten op het gewenste plaatje. Ook je vervoer speelt hierin een rol. Rijd in een wagen die bij jouw bedrijf past. Je kunt een bedrijfswagen leasen, in elk gewenst model. Met name als je veel spullen mee moet nemen, is een busje een praktische keuze. Je kunt ook een auto leasen, mocht dat juist een passendere keuze zijn voor jouw onderneming. Welke wagen je ook kiest, zorg dat je altijd comfortabel en in stijl arriveert op de plek van bestemming.

 

Professionaliteit uitstralen

 

Je wilt een goede professionaliteit uitstralen als ondernemer. Dit maakt immers dat potentiële klanten sneller met jou in zee willen gaan. Enerzijds zorg je voor de professionele uitstraling met externe factoren. Zorg dat je bedrijfs- of kantoorruimte er tiptop verzorgd uitziet. Je kunt de ruimte van de nieuwste designs voorzien, om aan te tonen dat je met je tijd meegaat. Dit innovatieve karakter kun je ook terug laten komen in de auto waarin je rijdt. Waarmee verschijn jij op je zakelijke afspraken? Met full operational lease kies je de auto uit die aan jouw wensen voldoet. Daarnaast is het belangrijk dat je zelf dat stukje professionaliteit uitstraalt. Zorg onder andere dat je zeker overkomt. Zelfvertrouwen is een goede eigenschap om te ontwikkelen als ondernemer. Daarmee laat je immers ook klasse zien. Verder tellen je daden mee. Ga je ethisch te werk? En ben je eerlijk tegenover al je connecties? Sta hierin ook zeker open voor feedback. Juist als je laat zien dat je feedback serieus neemt en hier iets mee doet, krijg je daar in ruil respect voor terug.

 

Gedrag en etiquette

 

Nog een manier om je klasse te tonen? Met je gedrag. Blijf bijvoorbeeld altijd beleefd en kalm, ook in stressvolle situaties. Tegelijkertijd wil je krachtig gedrag laten zien. Je hebt immers vaak een leidende rol als ondernemer, al helemaal als je personeel hebt. Ga hierin dus op zoek naar de balans. Wat je non-verbaal uitstraalt, telt tevens mee. Let op je lichaamstaal. Zorg voor een open houding en maak oogcontact. Het lijken dan misschien details, maar het is juist zo belangrijk. Houd je daarnaast aan afspraken en wees punctueel. Te laat komen? Heel chic staat dat niet. Betrouwbaarheid bouwt daarentegen juist wel vertrouwen op.

 

Communicatieve vaardigheden

 

Zorg dat je communicatieve vaardigheden on point zijn. Dit kun je ontwikkelen met een cursus of training, als je hierin wilt groeien. Je communicatie hoort duidelijk en beknopt te zijn. Laat zien dat je kennis hebt van zaken, maar vermijd het gebruik van (onnodig) jargon. Heb je je praatje klaar over je bedrijf? Dit moet je vlekkeloos kunnen vertellen, ook op een onverwacht moment. Je weet immers nooit wanneer een ontmoeting met een potentiële belangrijke zakelijke connectie plaatsvindt. Tot slot is het verstandig om je presentatie skills te ontwikkelen. Zo durf je het podium te pakken en jouw bedrijf aan de wereld te laten zien.

 

Uiterlijk vertoon, professionaliteit, gedrag en communicatie: het telt allemaal mee! Met deze tips weet je wat je te doen staat om klasse uit te stralen als ondernemer. Blijf daarbij natuurlijk wel jezelf, dat zou voorop moeten staan.

Total
0
Shares
Previous Article
Meer dan bellen ontdek de mogelijkheden van moderne zakelijke telefonie

<strong>Meer dan bellen: ontdek de mogelijkheden van moderne zakelijke telefonie</strong>

Next Article

Ontdek verborgen schatten thuis en hergebruik ze voor winst!

Related Posts